Rólam

Lukács Andrea vagyok. Verőcén élek, a Dunakanyarban, az ország egyik legszebb táján. A mesém így kezdődne: ,, Volt egyszer egy kislány, aki nagyon szeretett rajzolni, gyurmázni, imádta az állatokat és a növényeket. Álmaiban festőművész, vagy állatorvos szeretett volna lenni…”

 

Életem során már többször visszatértem a rajzoláshoz. Nyomdász az alapszakmám, nyomdán belül nyomdai retusőr voltam. A lányom születése után a budapesti Varga Stúdiónak, rajzfilmstúdiónak dolgoztam évekig. Szerettem a rajzfilm rajzolást, de nem volt elég kreatív számomra. Utolsó munkáim egyike a Mr. Bean rajzfilm volt, amikor a fiam születését vártam.

 

2014-ben elérkezettnek láttam az időt és elkezdtem tudatosan tanulni mindent, ami a rajzoláshoz, festéshez szükséges. Az álmom valóság lett, most megrendelésre portrékat festek, rajzolok. A környezet ahol felnőttem nagy hatással volt rám, és festményeimet is átjárja a természet szeretete. Kedvelek természetes színeket használni a portrékon is. Végre HAZAÉRKEZTEM. Megtaláltam azt, ami IGAZÁN ÖRÖMET, ‘alkotó-örömet’, ‘létrehozó-örömet’, ‘ valamit-hátrahagyok-magam-után–örömet’, ‘nem-hiába-vagyok-a-földön–örömet’ és érzést okozott, és okoz a mai napig, EZ VAGYOK ÉN! Nekem ez több, mint portréfestés és portrérajzolás. Akkor vagyok boldog, ha ránéznek a munkámra, és viszontlátom az emberek szemében azt a szeretetet és jó érzést, amit én is éreztem alkotás közben. E nélkül én nem működöm, csak így jöhet létre egy festmény.

Derűt, nyugalmat, és örömet szeretnék varázsolni az otthonokba a képeimen keresztül.

 

2019 márciusában elkezdtem tanítani. Megalakult a RAJZKLUB Lukács Andival. Tanítok felnőtteket 12-99 éves korig és gyerekeket 5-12 éves korig.

A tanítás sokat jelent számomra, folyamatos feltöltődés a tanulóimnak és nekem is.

 

Álmodtam egy világot magamnak, és íme, itt van. Köszönöm.
Ha többre vagy kíváncsi, nézd meg a kisfilmet rólam!
Portréfilm Lukács Andreáról: